Candát zapečený s květákem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 40 g Gouda
  • 600 g Brambory vařené
  • 1250 ml Voda pitná
  • 500 ml Bešamel
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Květák
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1281 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 29.2 mg
  • Draslík 1457.3 mg
  • Vláknina 16676.5 mg
  • Vitamín A 16676.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta zbavíme šupin, hlavy a ploutví, vykucháme, nakrájíme na porce a osolíme. Ve velké pánvi rybu na 2 lžících másla opečeme po obou stranách po 5 minutách. Malý opraný květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a 5 minut ho povaříme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno rozložíme růžičky květáku, na který položíme opečené porce ryby a vše polijeme šťávou zbylou z pečení a hustším bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali půl lžičky muškátového květu. Povrch pak posypeme strouhaným sýrem, pokropíme 2 lžícemi rozpuštěného másla a v horké troubě asi 15 minut zapečeme.

  • 3

    Pokrm podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.

Komentáře k receptu