Kapr po kavkazsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kapr obecný
  • 600 g Brambory vařené
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1591.4 mg
  • Vláknina 7020.5 mg
  • Vitamín A 7020.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra zbavíme hlavy, šupin, ocasu a ploutví, vykucháme ho, opereme a osušíme. Rybu pak zevně i uvnitř osolíme a dáme na míse na 30 minut uložit do chladna. Odleželou rybu pak naporcujeme.

  • 2

    Mezitím utřeme česnek se sladkou paprikou a nasekanou čerstvou bazalkou, směs smícháme se lžící oleje a potřeme s ní rybí porce.

  • 3

    Rybu pak vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl upečené, zalijeme ho citronovou šťávou smíchanou se suchým bílým vínem a dopečeme.

  • 4

    Takto upravenou rybu na talíři přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.

Komentáře k receptu