Rýžový nákyp pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 15 g Margarín
  • 75 g Cukr krystal
  • 500 ml Mléko sójové
  • 150 ml Smetana sójová
  • 500 ml Mléko rýžové
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 69.2 mg
  • Vláknina 1633.3 mg
  • Vitamín A 1633.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 333.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 160°C.

  • 2

    Do pekáčku vložíme margarín a zahřejeme. Přidáme cukr, promícháme, doložíme rýži a opět zamícháme, aby se zrníčka obalila směsí tuku a cukru.

  • 3

    Vanilkový lusk rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vložíme je do mléka a promícháme. Mlékem zalijeme rýži s cukrem a dobře promícháme, aby se rozmělnily žmolky.

  • 4

    Přidáme špetku soli a smetanu, směs přivedeme k varu. Vyjmeme vanilkový lusk a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 120 minut, dokud se nevytvoří krémovitý nákyp. Promícháme nejprve po 30 minutách, poté po 60 minutách, následně podáváme.

Komentáře k receptu