Pikantní studené krůtí stehno

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kapie
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Vepřové maso mleté
  • 2 kg Krůtí stehna
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 614.3 mg
  • Vláknina 470.3 mg
  • Vitamín A 470.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí.

  • 2

    Mleté vepřové maso osolíme, smícháme s pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejci, kari, paprikou, pepřem a moukou. Směs dáme do ledničky.

  • 3

    2 větší krůtí stehna omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití, převážeme a zformujeme v úhlednou rolku. Osolíme, přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme bez podlévání vodou v mírně rozehřáté troubě 2 hodiny.

  • 4

    Rolády necháme vychladnout, zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme ozdobené proužky kapie.

Komentáře k receptu