Krůtí stehna na víně s rajskou rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 120 g Slanina vepřová
  • 1000 g Krůtí stehna
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 155.9 mg
  • Draslík 678.8 mg
  • Vláknina 3224.2 mg
  • Vitamín A 3224.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme a opečeme ze všech stran na rozškvařené slanině. Upečené maso vyjmeme, na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme, přilijeme bílé suché víno a chvíli povaříme. Omáčku opepříme, přisolíme, vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a rozkrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme 80 g másla, rajčata opečeme, osolíme a vmícháme dušenou rýži. Na talíře klademe vždy kopeček rajčatové rýže, přidáme upečenou porci krůty a zalijeme omáčkou, do které jsme předtím zašlehali 40 g másla.

Komentáře k receptu