Australský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 700 g Listové těsto
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Majoránka
  • 0.21 g Sádlo škvařené
  • 400 g Tvarůžky olomoucké věnečky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 122.6 mg
  • Draslík 76.5 mg
  • Vláknina 4715.4 mg
  • Vitamín A 4715.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 595.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, vložíme jehněčí maso na nudličky, okořeníme a zakryté podusíme. Do odstaveného masa vmícháme prolisovaný česnek. Z listového těsta vyválíme 2 pláty, první rozložíme na dno koláčové formy, naplníme masovou směsí a poklademe plátky tvarůžků. Druhým plátem směs zakryjeme, okraje přitiskneme a povrch potřeme ušlehaným žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu