Nadívané cibule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 6 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 hrst Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 plátek Anglická slanina
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 624.5 mg
  • Vláknina 15793 mg
  • Vitamín A 15793 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zbavíme svrchní slupky cibule a vložíme do vroucí osolené vody. 15 minut vaříme, slijeme vodu a necháme cibule vychladnout.

  • 2

    Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a na malé kousky nakrájíme.

  • 3

    Rozpálíme olivový olej, pokrájený česnek, rajčata, rozmarýn osmahneme a přidáme zakysanou smetanu.

  • 4

    Osolíme, opepříme a 5 minut podusíme.

  • 5

    Seřízneme vychladlé cibule na obou koncí, vydlabeme a plníme rajčatovou směsí.

  • 6

    Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí.

  • 7

    Dáme do mísy a zapékáme 20 minut při 200 stupních.

  • 8

    Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu