Nadívané cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 624.5 mg
- Vláknina 15793 mg
- Vitamín A 15793 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zbavíme svrchní slupky cibule a vložíme do vroucí osolené vody. 15 minut vaříme, slijeme vodu a necháme cibule vychladnout.
-
2
Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a na malé kousky nakrájíme.
-
3
Rozpálíme olivový olej, pokrájený česnek, rajčata, rozmarýn osmahneme a přidáme zakysanou smetanu.
-
4
Osolíme, opepříme a 5 minut podusíme.
-
5
Seřízneme vychladlé cibule na obou koncí, vydlabeme a plníme rajčatovou směsí.
-
6
Každou cibuli zabalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme špejlí.
-
7
Dáme do mísy a zapékáme 20 minut při 200 stupních.
-
8
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.