Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo bylinkové
  • 400 g Okouník mořský
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 588.6 mg
  • Vláknina 8032.5 mg
  • Vitamín A 8032.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.

  • 3

    Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu