Okouník červený grilovaný podávaný na zeleninovém tataru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 129 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 588.6 mg
- Vláknina 8032.5 mg
- Vitamín A 8032.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety okouníka očistíme, rozdělíme na cca 100g porce a zlehka zakápneme citronovou šťávou. Maso rozložíme na plech potřený částí olivového oleje a poklademe bylinkovým máslem. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 8-10 minut.
-
2
Mezitím očistíme celer, cuketu a mrkev a pokrájíme je na malé kostičky. Krátce povaříme ve vodě se solí a pepřem. Poté zchladíme studenou vodou a na sítu necháme důkladně okapat. Zeleninu promícháme s nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem.
-
3
Směs rozdělíme na talíře, doplníme upečenou rybou a ihned podáváme.