Fenykly plněné
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30 g Máslo čerstvé
- 400 g Rýže dušená
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Olivy zelené
- 0.13 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Paprika zelená
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 17 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 15.1 mg
- Draslík 959.6 mg
- Vláknina 13567.5 mg
- Vitamín A 13567.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou a octovou vodou uvaříme fenykly doměkka. Necháme je okapat, uřízneme vršky. Vnitřky fenyklu lžící opatrně vydlabeme.
-
2
Ve větší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu. Přisypeme dušenou rýži, na tenké pásky nakrájenou papriku. Vše dobře promícháme a přidáme ještě vnitřky fenyklu, hrubě nastrouhaný sýr, scezený hrášek a opět promícháme. Nakonec do směsi vložíme vypeckované olivy, směs ochutnáme. Podle vlastní chutě dochutíme solí a pepřem. Chvilku ještě podusíme a stáhneme z ohně. Připravenou směsí naplníme vydlabané fenykly. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme naplněné fenykly.
-
3
Pekáček s fenykly vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 minut. Upečené fenykly rozložíme podle porcí na talíře a jídlo podáváme.