Brambory zapečené s uzeným kuřecím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 500 g Kuřecí maso uzené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 171.9 mg
  • Draslík 621.7 mg
  • Vláknina 8054.2 mg
  • Vitamín A 8054.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozkrájíme na plátky, maso z poloviny uzeného kuřete na malé proužky, cibuli na kolečka a zelené papriky na proužky. Uvaříme, oloupeme a na plátky nakrájíme 2 vejce, další 2 vejce rozšleháme s osoleným mlékem. Plátky cibule spolu s paprikami zpěníme na polovině másla.

  • 2

    Na dno máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče urovnáme polovinu brambor, posypeme proužky masa, sterilovaným hráškem, cibulí s paprikami a poklademe plátky vajec. Vrstvu osolíme, opepříme a zakryjeme druhou polovinou brambor.

  • 3

    Pekáč vložíme do předehřáté trouby na několik minut prohřát, potom zalijeme ušlehanými vejci, vrátíme do trouby a necháme zapéci dozlatova.

  • 4

    Naporcované zapečené brambory můžeme podávat horké i zastudena.

Komentáře k receptu