Variace salátů s lososem pečeným v bylinkové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sýr Parmezán
  • 1 ks Čekanka
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 ks Salát Rosso
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 ks Salát Lollo Biondo
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 plátek Chléb toastový
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 0.2 dl Ocet vinný
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 740.6 mg
  • Vláknina 5168 mg
  • Vitamín A 5168 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny druhy salátů důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté rozdělíme na talíře a naaranžujeme.

  • 2

    Lososa pokrájíme na plátky široké cca 1 cm. Toastový chléb bez kůrky nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmělníme. Petrželku nadrobno nasekáme, ochutíme solí, pepřem, přimícháme strouhaný parmezán a přidáme toastový chléb. V této směsi obalíme kousky lososa.

  • 3

    Olivový olej nalijeme do porcelánové zapékací nádoby, vložíme maso a v troubě předehřáté na 160-170°C pečeme cca 10 minut. Mezitím průběžně obracíme. Po vyjmutí necháme okapat.

  • 4

    Salát doplníme překrojenými cherry rajčátky a plátky pečeného lososa. Přelijeme dresinkem, na který smícháme všechny uvedené ingredience a důkladně promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu