Pečená husa konzervovaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Husa domácí
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1163 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 250 mg
  • Draslík 978.2 mg
  • Vláknina 183.8 mg
  • Vitamín A 183.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladou husu důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme ze všech stran i zevnitř a vložíme do pekáče. Posypeme kmínem, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a vyškvařené sádlo sléváme.

  • 2

    Ne zcela dopečenou husu naporcujeme, vykostíme, maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem a ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu