Salát z kachních prsou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Kachní prsa
  • 80 g Čočka červená
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Čaj černý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 ks Salát Polníček
  • 4 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • 0.17 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 747 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 192.7 mg
  • Draslík 1377.9 mg
  • Vláknina 14763.5 mg
  • Vitamín A 14763.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme kachní prsa, osušíme je a vetřeme do nich sůl. Necháme přes noc v chladu uležet.

  • 2

    Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kachní prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kachní prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut.

  • 3

    Prsa vyndáme a na kůži je nakrojíme do mřížky. Připravíme si pánev, na kterou vlijeme olej a prsa na něj vložíme nejprve kůží dolů. Opékáme zprudka 5 minut, pak prsa obrátíme, ztlumíme plamen a ještě 10 minut dopečeme. Vyndáme prsa z pánve a do jejich kůže zatřeme omáčku Hoisin. Odložíme na 10 minut stranou a necháme maso odležet.

  • 4

    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní doměkka čočku. Pak vodu scedíme a čočku necháme v sítu okapat.

  • 5

    Opláchneme polníček a hlávkový a kadeřavý salát a z každého odlomíme několik listů. Necháme listy okapat a pak je rozložíme do mísy. Omyjeme cherry rajčata a rozpůlíme je. Do mísy rozložíme čočku a půlky rajčat.

  • 6

    V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, balzamikový a vinný ocet, olivový olej a vše opepříme. Zálivkou přelijeme půlky rajčat a čočku.

  • 7

    Nakonec kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na salát.

Komentáře k receptu