Pečená makrela na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 500 g Makrela obecná
  • 120 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 99.3 mg
  • Vláknina 1036.3 mg
  • Vitamín A 1036.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na silnější plátky. Ryby očistíme, opláchneme a osušíme. Poté ryby osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olejem.

  • 2

    V rendlíku na oleji necháme zesklovatět plátky cibule, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a vmícháme hořčici. Vzniklou omáčku za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut.

  • 3

    Do pekáče vložíme ryby a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po 10 minutách ryby obrátíme a dopečeme.

  • 4

    Makrely servírujeme s hořčičnou omáčkou.

Komentáře k receptu