Sterilované pečené vepřové maso

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 24.2 mg
  • Vláknina 280 mg
  • Vitamín A 280 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4217.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, opláchneme, prošpikujeme česnekem, osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme do poloměkka. Během pečení podléváme vlastní šťávou, případně horkou vodou.

  • 2

    Poté maso nakrájíme na kousky, kosti odstraníme a ihned rozdělíme do sklenice. Vypečenou šťávu přecedíme, zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu