Koláč z Thurgau

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 50 g Cukr vanilka
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 53.4 mg
  • Draslík 129.5 mg
  • Vláknina 3171.7 mg
  • Vitamín A 3171.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem utřeme do pěny, všleháme žloutky a citronovou šťávu a postupně mouku s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vymačkáme do vymazané dortové formy a pokryjeme oloupanými půlkami jablek bez jádřinců, řezem dolů. Pocukrujeme vanilkovým cukrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Komentáře k receptu