Kuře na sardelové pastě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 60 g Máslo jihočeské
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 130.7 mg
  • Draslík 364.3 mg
  • Vláknina 1680.8 mg
  • Vitamín A 1680.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a nakonec ho důkladně osolíme. Osolené kuře položíme na pekáček. Slaninu nakrájíme na malé kousky, které v pánvi vyškvaříme. Přidáme máslo, sardelovou pastu, spolu se slaninou jen prohřejeme a vylijeme na připravené kuře na pekáčku. Posypeme ho ještě pepřem a oloupaným, na tenké plátky nakrájeným česnekem. Nakonec kuře podlijeme vodou.

  • 2

    Na pečení připravené kuře vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání pečeme doměkka. Pečeme přibližně 30-35 minut.

  • 3

    Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout. Následovně kuře rozkrájíme na porce. Přidáme plátek citrónu a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu