Omelety z odpalovaného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 307.3 mg
  • Draslík 77.9 mg
  • Vláknina 48 mg
  • Vitamín A 48 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, cukru a mouky uvaříme za stálého míchání kaši. Do polovychladlé vmícháme postupně žloutky a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků se zrnkem soli.

  • 2

    Omeletu pečeme v troubě a po upečení na jedné straně ji překlopíme na druhou pomaštěnou pánev a dopečeme.

  • 3

    Podáváme s ovocným salátem.

Komentáře k receptu