Papriky plněné masem a kysaným zelím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra kuřecí
  • 600 g Vepřové maso mleté
  • 600 g Paprika zelená
  • 100 g Jehněčí maso mleté
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Zelí kysané
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 881 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 302.1 mg
  • Draslík 1117.8 mg
  • Vláknina 5516.5 mg
  • Vitamín A 5516.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.1 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso v míse osolíme, okořeníme pepřem, rozmarýnem a utřeným česnekem. Přimícháme játra, která jsme nakrájeli na drobnější kousky, a dobře promícháme. Papriky očistíme, zbavíme semen, podélně rozřízneme a vyložíme vymačkaným kysaným zelím.

  • 2

    Papriky naplníme masovou směsí, vložíme do vymazaného pekáče a pod poklicí pečeme při teplotě 180 °C zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu