Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 300 g Mrkev kořen
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Česnek
  • 300 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Bobkový list
  • 8 ks Nové koření celé
  • 12 ks Pepř černý celý
  • 1 kg Vepřová krkovička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1009 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 249 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 259 mg
  • Draslík 993.1 mg
  • Vláknina 16068.8 mg
  • Vitamín A 16068.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krkovici opláchneme, osušíme a nakrájíme na deset kostek. Kostky potřeme většinou rozetřeného česneku. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Masové kostky vložíme do pekáče spolu se zeleninou, zbylým česnekem, s cibulí a kořením. Překryjeme plátky slaniny a pod fólií necháme do druhého dne v chladničce marinovat.

  • 3

    Druhý den maso se zeleninou osolíme a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 90 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Téměř měkké maso dopečeme bez poklice.

Komentáře k receptu