Steak z roštěnce s krustou z rukoly

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 20 g Sůl
  • 120 g Rukola
  • 20 g Pepř 4 barev
  • 220 ml Víno portské
  • 200 ml Balsamico ocet
  • 350 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1734 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 2143 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 1337.4 mg
  • Vláknina 4514.3 mg
  • Vitamín A 4514.3 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 9.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nízký roštěnec naklepeme, posypeme mletým barevným pepřem, potřeme olejem a alespoň tři hodiny necháme uležet v chladničce pod fólií.

  • 2

    Na krustu zesklovatíme na horké pánvi lístky rukoly a necháme vychladit. Poté rozmixujeme s česnekem, solí a pepřem. Vmícháme jemnou strouhanku.

  • 3

    Marinované maso asi pět minut smažíme po obou stranách na zbývajícím oleji, potřeme krustou, vložíme do trouby a pět minut zapékáme.

  • 4

    K steaku podáváme vinnou omáčku, kterou připravíme svařením vína s medem a balsamikovým octem. Svařujeme alespoň deset minut, až omáčka zhoustne.

Komentáře k receptu