Jitrnicové šátečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Jitrnice domácí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 948 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 38.6 mg
  • Vláknina 7376 mg
  • Vitamín A 7376 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko, olej, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozválíme na 0.5 cm silný plát, ze kterého vykrojíme malé čtverečky. Jitrnice vymačkáme ze střeva a naplníme jimi čtverečky. Konce spojíme a vytvoříme šátečky. Na plechu je necháme chvíli ještě kynout. Poté pečeme v troubě při 180 stupních Celsia 25 minut.

Komentáře k receptu