Domácí ciabatta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 525 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 7.7 mg
  • Vláknina 7045.4 mg
  • Vitamín A 7045.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    200 ml vlažvné vody, 175 g hladké mouky a půl lžičky droždí smícháme a necháme do druhého dne stát.

  • 2

    Druhý den ke kvásku přidáme 200 ml vlažné vody, mléko, olej, sůl, cukr, 350 g mouky a půl lžičky droždí. Všechno dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a necháme 50 minut na teplém místě. Mezitím připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem a posypeme zlehka moukou. Z těsta vytvoříme 2 veky. Z těstem musíme pracovat rychle, ale jemně. Poprášíme je zlehka moukou a necháme ještě 35 minut kynout.

  • 3

    Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 30 minut.

Komentáře k receptu