Domácí ciabatta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 8 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 7.7 mg
- Vláknina 7045.4 mg
- Vitamín A 7045.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
200 ml vlažvné vody, 175 g hladké mouky a půl lžičky droždí smícháme a necháme do druhého dne stát.
-
2
Druhý den ke kvásku přidáme 200 ml vlažné vody, mléko, olej, sůl, cukr, 350 g mouky a půl lžičky droždí. Všechno dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a necháme 50 minut na teplém místě. Mezitím připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem a posypeme zlehka moukou. Z těsta vytvoříme 2 veky. Z těstem musíme pracovat rychle, ale jemně. Poprášíme je zlehka moukou a necháme ještě 35 minut kynout.
-
3
Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 30 minut.