Vepřové plátky plněné cibulí a slaninou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 80 g Máslo čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 800 g Vepřová kýta
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1028 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 79 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 183.5 mg
- Draslík 992 mg
- Vláknina 4717.1 mg
- Vitamín A 4717.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany posypeme strouhankou. Cibuli nakrájíme na nudličky, slaninu na tenčí plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Na másle zpěníme cibuli dorůžova. Na plátky masa položíme slaninu, navrstvíme smaženou cibuli, zarolujeme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté je zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
-
3
Měkké závitky zbavíme jehel a servírujeme přelité šťávou a sypané petrželovou natí.