Máslové cukroví s angreštem a skořicovou polevou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná
  • 50 g Cukr moučkový
  • 150 g Margarín
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 hrst Angrešt
  • 0.25 l Mléko - podmáslí
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 251.1 mg
  • Vitamín A 251.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl a promícháme. Přidáme studený margarín a ručním šlehačem nebo v mixéru uhněteme. Poté přilijeme podmáslí, přisypeme angrešt, nastrouhanou pomerančovou kůru a důkladně promícháme.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme kouli a rozpůlíme. Na pomoučeném vále ho rozválíme na dva pláty a z každého vykrojíme 8 kousků. Ty přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200°C pečeme cca 12-15 minut dozlatova.

  • 3

    Mezitím připravíme polevu. V misce rozmícháme smetanu se skořicí a cukrem. Cukroví po vyjmutí z trouby potřeme polevou, necháme ji ztuhnout a podáváme.

Komentáře k receptu