Demi glace

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 400 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 2 kg Telecí kosti
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 290.8 mg
  • Vláknina 7174 mg
  • Vitamín A 7174 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a propláchneme telecí kosti, poté je dáme na pekáč, trochu podlijeme vodou a dáme zapéct do trouby při teplotě 170°C na 25 minut.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm mrkev, cibuli, celer, pórek, přidáme bobkový list, tymián a rajský protlak. Vše poté zalijeme červeným vínem a víno necháme zcela vyvařit.

  • 3

    Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout 6 hodin. Poté uvařený demi glace scedíme a zchladíme.

  • 4

    Sílu demi glace regulujeme svařením.

Komentáře k receptu