Hřbet s fazolkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Pórek
  • 500 g Jelení hřbet
  • 250 g Fazole bílé
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 78.4 mg
  • Vláknina 1500.5 mg
  • Vitamín A 1500.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme den předem. Druhý den je uvaříme v téže vodě, osolíme.

  • 2

    Jelení hřbet očistíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme wok, přilijeme olej, přidáme rozmarýn, který po chvilce vyndáme a opečeme maso.

  • 3

    Do předehřáté trouby vložíme opečené maso a dopékáme ho při 170 stupních 10 minut. Poté necháme chvilinku odpočinout.

  • 4

    Nakrájený pórek zpěníme na polovině másla, přidáme uvařené fazole, zalijeme vínem a vyvaříme tekutinu. Přidáme zbylou část másla, sundáme ze sporáku, osolíme, opepříme a přidáme petržel.

  • 5

    Podáváme fazole a překrájené kotletky, které musí zůstat na řezu růžové.

Komentáře k receptu