Vejce s úhořem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Úhoř uzený
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 364.6 mg
  • Draslík 623.8 mg
  • Vláknina 300 mg
  • Vitamín A 300 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzeného úhoře nakrájíme na kousky a necháme pod salamandrem prohřát.

  • 2

    Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou šalotku, dvě rozmíchaná osolená vejce a umícháme kyprá vajíčka, do kterých přidáme nakrájenou pažitku.

  • 3

    Naservírujeme na talíři míchaná vajíčka a vložíme prohřáté filety uzeného úhoře.

Komentáře k receptu