Bramborové noky s omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 90 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 70 g Lanýžová salsa
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 dl Víno šumivé (sekt)
  • 1 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 221 mg
  • Draslík 949.3 mg
  • Vláknina 8455 mg
  • Vitamín A 8455 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 653 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při teplotě 195°C pečeme brambory vcelku na hrubé soli cca 45 minut. Horké je oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, žloutky, nastrouhaný parmezán, sůl a zamícháme. Těsto upravíme do válečků a rozkrájíme na kousky. Naplníme je lanýžovou salsou a vyválíme ve dlaních do tvaru kuličky. Pomocí vidličky vytvoříme noky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

  • 2

    Uvařené noky vložíme do talíře a přelijeme napěněnou omáčkou.

  • 3

    Omáčku připravíme smícháním octa, nakrájené šalotky, tymiánu a varem zredukujeme napůl. Přidáme nakrájené žampiony, šampaňské a opět necháme vyvařit napůl. Z omáčky vyndáme tymián a všleháme máslo. Osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu