Chléb s rozmarýnem a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 75 g Rozinky tmavé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.75 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 18.1 mg
  • Vláknina 3449.7 mg
  • Vitamín A 3449.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko, do druhého rohu rozmarýn a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na správný čas upozorní zvukovým znamením.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Komentáře k receptu