Halibut v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sójové výhonky
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Halibut atlantický
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej sójový
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 457.3 mg
  • Vláknina 7275.5 mg
  • Vitamín A 7275.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Halibuta omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Olej sezamový a sójový rozehřejeme na pánvi a osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a zázvor.

  • 3

    Na 180 stupňů předehřejeme troubu.

  • 4

    Sójové klíčky omyjeme a necháme okapat. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Sladké lusky očistíme, nakrájíme na kousky dlouhé 2cm.

  • 5

    Zeleninu dáme do pánve, podlijeme sójovou omáčkou a sherry. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 8 minut.

  • 6

    Na plech dáme alobal, na něj položíme zeleninu a rybu. Alobal přeložíme a stiskneme spoje.

  • 7

    Pečeme 15 minut.

  • 8

    Ihned podáváme s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu