Chléb ze směsi dvou druhů mouky - velký bochník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Droždí
  • 4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 7.6 mg
  • Draslík 44 mg
  • Vláknina 6896.3 mg
  • Vitamín A 6896.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu