Nákyp houbový

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Sýr Niva 50% - tavený
  • 400 g Houby čerstvé
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 725.1 mg
  • Vláknina 9801.7 mg
  • Vitamín A 9801.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky, houby očistíme, omyjeme, rozkrájíme na malé kousky, sýr nastrouháme, petržel kudrnku nasekáme. Vejce rozšleháme, přidáme nastrouhaný sýr, nakrájenou cibuli, česnek, kudrnku, pepř a vše zamícháme.

  • 2

    Skleněnou mísu potřeme máslem, v mikrovlnné troubě na 1 minutu zahřejeme, přidáme pokrájené houby, osolíme, přikryjeme víkem a vrátíme do mikrovlnné trouby, podusíme 4 minuty. Připravenou vaječnou směs přidáme k houbám, promícháme, mísu přiklopíme a ještě na 3 minuty vložíme do mikrovlnné trouby.

  • 3

    Hotový nákyp vyndáme, stále přiklopený necháme ustálit 2 minuty a porcujeme na mělké talíře.

Komentáře k receptu