Kuřecí roláda se švesky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sýr Brynza
  • 200 g Švestky
  • 150 g Houby sušené
  • 1200 g Kuře
  • 150 g Šunka parmská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 150 plátek Eidam plátky
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 1181.6 mg
  • Vláknina 4969.8 mg
  • Vitamín A 4969.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky namočíme do studené vody a necháme je 30 minut máčet. Poté vypeckujeme a rozřízneme na půlky. Sušené hříbky také namočíme do jiné nádoby s vodou, pokrájíme je na menší kousky.

  • 2

    Celé kuře očistíme, umyjeme, osušíme a ostrým nožem vykostíme. Plát masa osolíme, potřeme kari kořením smícháným se 2 lžícemi oleje, přes fólii naklepeme. Na rozklepaný plát masa rozložíme plátky šunky, plátky sýra, potřeme brynzou, naskládáme scezené švestky, posypeme solí, pepřem, roládu zavineme, stáhneme tenkým provázkem, vložíme do zapékací mísy a podlijeme 2 dl vody. Přikryjeme alobalem, připravenou roládu vložíme do nahřáté trouby a při 200 stupních pečeme 40 minut. Deset minut před dopečením sundáme alobal, maso vrátíme zpátky do trouby dopéct do zlatova. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme ji odpočinout, rozkrájíme na plátky, porce rozdělíme na talíře a přidáme omáčku.

  • 3

    Omáčka: výpek, který nám zůstal z rolády scedíme, přidáme olej, posypeme moukou, zalijeme 1 dl vody, přivedeme k varu, vsypeme scezené houby, posypeme oreganem a povaříme asi 10 minut.

Komentáře k receptu