Brambory kořeněné a cibule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 0.5 kávová lžička Pískavice řecké seno
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 534.5 mg
  • Vláknina 8969.7 mg
  • Vitamín A 8969.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi s těžkým dnem rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme sůl, zázvor, rozetřený česnek, kmín, chilli koření, koriandr a minutu smažíme. Odstavíme pánev.

  • 2

    Vařené brambory přidáme do pánve a prohřejeme je. Pokapeme citronovou šťávou a promícháme.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme chilli papričky, pískavice, semínka hořčice a smažíme, dokud semínka nezhnědnou. Odstavíme wok z plamene a baghár nalijeme na brambory.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu