Houby pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Shiitake houby
  • 125 g Hlíva ústřičná
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 692.1 mg
  • Vláknina 7242.5 mg
  • Vitamín A 7242.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a nasekané jarní cibulky a smažíme 30 vteřin. Přidáme všechny druhy hub, sójovou omáčku, chilli omáčku, vinný ocet, omáčku hoisin, cukr, sečuánský pepř a smažíme za stálého míchání 5 minut.

  • 2

    Houby ve woku zakapeme sezamovým olejem, přemístíme na ohřátý talíř, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu