Flan z ryby na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Filety z tresky tmavé
  • 20 g Limetka kafrová
  • 20 g Thajská bazalka
  • 270 ml Kokosové mléko
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 12 plátek Banánové listy
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Kari pasta červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 68.3 mg
  • Vláknina 597.5 mg
  • Vitamín A 597.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresčí filety opláchneme pod proudem studené vody, vysušíme. Pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr a délce přibližně 4 centimetry. Omytou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme na malé proužky.

  • 2

    Do misky vlijeme kokosové mléko. Vložíme do něho kari pastu, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek, osolíme a pocukrujeme. Rozšleháme a vložíme do směsi nakrájené proužky ryby. Necháme marinovat.

  • 3

    Z banánových listů ručně složíme košíčky. Aby pevně držely, spíchneme je párátkem. Na dno takto vytvořených košíčků položíme lístky bazalky a půlku lístků kaffir limetky.

  • 4

    Do tří čtvrtin výšky naplníme banánové košíčky marinovanými kousky ryb. Mezitím vlijeme do woku vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme do woku nad hladinu vody napařovací podložku a všechny naplněné košíčky na ni naskládáme. 10 minut necháme napařovat a potom wok odstraníme z ohně.

  • 5

    Servírujeme na talíř. Položíme na každý tři košíčky plné ryb, posypeme zbytkem lístků kaffir limetky a nadrobno posekanými proužky chilli papričky a přelijeme lžící kokosového mléka.

Komentáře k receptu