Kuře v leču

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 600 g Rýže dušená
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Kuře
  • 500 g Lečo sterilované
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Kečup
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1216 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 295.2 mg
  • Draslík 689.3 mg
  • Vláknina 4151.7 mg
  • Vitamín A 4151.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a dáme zatím stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou parikou, orestujeme a zalijeme lečem ze sklenice. Osolíme, opepříme, přidáme kečup, podlijeme trochou vývaru a podusíme. Zeleninovou směs přelijeme do pekáčku, na ni vyskládáme porce kuřete, zasypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.

  • 3

    Kuře s lečem upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře k receptu