Koláč bramborový s tuňákem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 50 g Kukuřice cukrová
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 175 g Tuňák v oleji
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Mléko nízkotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 212.6 mg
  • Draslík 845.4 mg
  • Vláknina 7108 mg
  • Vitamín A 7108 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájené brambory na kostičky uvaříme v hrnci s vroucí vodou. Necháme je okapat, rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo, mouku a utvoříme těsto.

  • 2

    Bramborové těsto rozválíme a vtlačíme do formy o průměru 20 cm. Propícháme povrch těsta a v předehřáté troubě pečeme 20 minut při 200°C.

  • 3

    Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, česnek, nakrájenou papriku na plátky a smažíme 5 minut. Olej necháme okapat a nanášíme směs na kulatý korpus.

  • 4

    Tuňáka rozebereme na kousíčky a rozložíme s kukuřicí na povrch těsta.

  • 5

    Smícháme v misce vejce, mléko a kopr. Směs vylijeme do korpusu a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 6

    Pečeme 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne.

  • 7

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu