Brambory sladké s ořechovým salátem
Suroviny
- 125 g Celer bulvový
- 50 g Ořechy pekanové
- 500 g Brambory sladké (Batáty)
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Čekanka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 587.2 mg
- Vláknina 9934 mg
- Vitamín A 9934 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vroucí vodou vaříme sladké brambory 5 minut. Poté necháme okapat a dáme stranou vychladnout.
-
2
Jsou-li vlažné, vmícháme nastrouhaný celer, nakrájený řapíkatý celer, pokrájené jarní cibulky a nasekané pekanové ořechy.
-
3
Mísu obložíme listy čekanky a pokapeme citronovou šťávou. Směs sladkých brambor přemístíme doprostřed mísy.
-
4
V misce ušleháme rostlinný olej, vinný ocet, třtinový cukr a tymián. Touto zálivkou přelijeme salát.
-
5
Ihned podáváme.