Hrnec se žlutým hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Květák
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 225 g Dýně
  • 250 g Hrách žlutý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 953.9 mg
  • Vláknina 15468.9 mg
  • Vitamín A 15468.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ghí ve velké pánvi, přidáme hořčičná semínka, když začnou prskat přidáme krájenou cibuli, mrkev, zázvor a česnek. Vaříme 5 minut, přiložíme nakrájenou chilli papričku a rajčatový protlak. Vmícháme hrášek, vsypeme konzervovaná rajčata a dolijeme vývar, poté přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a necháme 40 minut dusit. Přidáme kostky dýně a růžičky květáku, necháme pod pokličkou 30 minut dusit.

  • 2

    Rozpálíme v pánvi olej, vložíme na kostky pokrájený lilek a promícháme, až se v něm obalí. Poté vyndáme a osušíme. Lilek vmícháme do hráškové směsi s koriandrem a garam masalou.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu