Kapr na rýži

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 200 g Rýže dušená
  • 40 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika zelená
  • 1 ks Citrony
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 176.8 mg
  • Draslík 889.2 mg
  • Vláknina 10197.5 mg
  • Vitamín A 10197.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, odšupinovaného kapra naporcujeme a osušíme. Každou porci nařízneme do kříže tak, aby se pod kůži dal zasunout plátek slaniny, plátek mrkve a zelené papriky. Porce osolíme a pokapeme citronem. Polovinou másla vymažeme pekáč a na jeho dno rozprostřeme dušenou, osolenou rýži. Poklademe porcemi kapra, zalijeme smetanou, poprášíme paprikou a poklademe plátky zbylého másla. Zapečeme ve středne vyhřáté troubě asi 30 minut dočervena.

Komentáře k receptu