Holub dušený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Holub
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1793 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 101 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 530.8 mg
  • Draslík 1333.2 mg
  • Vláknina 2252.3 mg
  • Vitamín A 2252.3 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté holuby osolíme. Do pekáče vložíme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme prolisovaný česnek, holuby a pod pokličkou dusíme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Maso často přeléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk a přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme vínem, opepříme a ještě chvíli podusíme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře k receptu