Rizotem plněné papriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 350 g Rýže Arborio
  • 50 g Italský salám
  • 200 g Mozzarella
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 8.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1239 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 495.8 mg
  • Vláknina 9366 mg
  • Vitamín A 9366 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na poloviny překrojíme papriky tak, aby stopky zůstaly vcelku. Odstraníme semínka. Papriky dáme řezem vzhůru pod zahřátý gril a necháme je tam, dokud nezměknou.

  • 2

    Rozpálíme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 4 minuty, přidáme opranou rýži a šafrán a promícháme. Postupně přiléváme vývar a víno a dáváme pozor, aby se tekutina vstřebala. Poté přidáme trochu vody a vaříme 15 minut. Přidáme sýr pecorino, máslo a italský salám nakrájený na kousky.

  • 3

    Papriky naplníme rizotem, pokryjeme plátky mozzarelly a grilujeme 5 minut.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu