Chléb domácí z piva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka chlebová
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 233.3 mg
  • Vláknina 1909.5 mg
  • Vitamín A 1909.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, vsypeme do něj droždí, drcený kmín, sůl, vlažnou vodu a pivo. Vypracujeme hladké těsto, z něhož vytvarujeme kouli, kterou vložíme do mísy vymazané máslem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teple kynout zhruba dvě hodiny.

  • 2

    Vykynuté těsto na vále zpracujeme, vytvarujeme z něj bochník, vložíme ho na vymazaný plech, necháme ho ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

Komentáře k receptu