Lasagne se zeleninovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 75 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Lasagne
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 93.7 mg
  • Draslík 693.5 mg
  • Vláknina 10948.3 mg
  • Vitamín A 10948.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky lilku dáme do cedníku, posypeme solí a necháme stát 20 minut. Poté opláchneme studenou vodou a necháme stranou okapat.

  • 2

    Rozpálíme na pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, přidáme pokrájené papriky, celer, houby a cuketu a smažíme 4 minuty. Vmícháme chilli, kmín, rajčatový protlak, rajčata, sůl, pepř a polovinu bazalky.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a smažíme minutu. Sundáme z ohně, přilijeme vývar a mléko, vrátíme na oheň a přidáme hořčici a polovinu sýra. Za neustálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Přidáme bazalku a sundáme z ohně. Přimícháme vejce.

  • 4

    Do zapékací nádoby dáme polovinu lasagní, na ně dáme polovinu zeleniny, polovinu rajčatové omáčky a pak polovinu lilku. Zopakujeme postup a navrch dáme sýrovou omáčku. Posypeme sýrem a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 40 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu