Omáčka z mořských plodů se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Špagety
  • 115 g Hrášek
  • 225 g Cuketa
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Květák
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 109.2 mg
  • Draslík 1035.1 mg
  • Vláknina 19715.2 mg
  • Vitamín A 19715.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 148.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme lžíci olivového oleje a špagety a vaříme, dokud nezměknou. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme zbytkem olivového oleje, zakryjeme pokličkou a udržujeme teplé.

  • 2

    K varu přivedeme v hrnci drůbeží vývar s citronovou šťávou. Přidáme na růžičky rozebraný květák a pokrájenou mrkev a 4 minuty vaříme. Vyndáme zeleninu a dáme ji stranou. Do pánve dáme hrachové lusky a minutu smažíme. Poté dáme stranou k ostatní zelenině.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi polovinu másla, přidáme pokrájenou cibuli a cuketu a 3 minuty smažíme. Přidáme rozetřený česnek a krevety a další 3 minuty smažíme.

  • 4

    Do směsi přimícháme zeleninu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme zbylé máslo.

  • 5

    Špagety přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou, parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu