Omáčka z černých fazolí s olihněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Olihně
  • 160 g Fazolová černá omáčka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 262.1 mg
  • Draslík 361.8 mg
  • Vláknina 3015 mg
  • Vitamín A 3015 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroužky olihní opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Smícháme v misce hladkou mouku a sůl. Přidáme kroužky olihní a zamícháme, aby se obalily.

  • 2

    Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky. Podzemnicový olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm pokrájené papriky a pokrájenou červenou cibuli. Přidáme do woku kroužky olihní a 5 minut smažíme.

  • 3

    Do woku přidáme omáčku z černých fazolí a vaříme, dokud nezačne bublat.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu