Křehké kartičky s mandlemi
Suroviny
- 20 g Mandle
- 140 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Džem rybízový
- 70 g Cukr moučkový
- 10 g Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 20 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 161.3 mg
- Draslík 30.4 mg
- Vláknina 2379.6 mg
- Vitamín A 2379.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, vypracujeme těsto a na studeném místě necháme ztuhnout.
-
2
Poté těsto vyválíme na plát, formičkou vykrájíme kartičky, ty rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Polovinu potřeme žloutkem, dozdobíme půlkami loupaných mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Hotové cukroví necháme vychladnout, spojíme džemem tak, aby zdobené kartičky byly nahoře a posypeme cukrem.