Z růžových plátků v omáčce telecí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 450 g Telecí kýta
  • 450 g Těstoviny Fettuccine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 0.5 dl Šťáva z růžových grepů
  • 1.5 dl Ocet z okvětních plátků růže
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 123.2 mg
  • Draslík 379.6 mg
  • Vláknina 5040 mg
  • Vitamín A 5040 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrnec s mírně osolenou vodou přivedeme k varu, uvaříme v ní fettucine 10 minut, aby byly měkké. Procedíme je, dáme na servírovací mísu a polijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme oreganem a majoránkou.

  • 2

    Rozehřejeme ve velké pánvi 50 g másla a zbývající olej. Osmahneme na něm telecí řízky po obou stranách, vyndáme a dáme na těstoviny.

  • 3

    Přidáme do pánve ocet z růžových okvětních plátků a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Přidáme smetanu a grapefruitovou šťávu a povaříme 4 minuty. Zbývající máslo pokrájíme na kostky a přidáme za neustálého šlehání do pánve, aby se spojilo s ostatními surovinami.

  • 4

    Omáčkou přelijeme telecí maso a podáváme.

Komentáře k receptu